Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/illmatec/public_html/wp-content/themes/illmate/header.php on line 1
FARS « ILLMATE Official
Dreamstation Online Mixing

FARS

English

FARS – Funatic Adventures of Rhyme Sapiens е алтернативна забежка зародила се в главите на Николай Нешев / Nesh / и Филип Петров / Negy /. Събрани от градоустройствения план на София и оня горе с проклетите ябълки, израснали с хип-хоп по столичните булеварди, два/та/мата слагат началото на FARS в края на 2002г.
На следващата година влизат в студио / Sniper / и записват първата си песен – „На метри от земята“. Следва серия от лайфове което още повече бърка в мозъците на Negy и Nesh. В началото на 2004г. записват ударната „Old&Cool“ и няколко месеца по-късно пускат първия си едноименен албум озаглавен „F.A.R.S.“.Албума е записан в „тавански” условия и респективно е разпространен абсолютно безплатно.
Ноември същата година са поканени да подгряват култовия рапър Jeru Da Damaja в София. Следват много безсънни нощти в „BoulevardArt“- собственото студио на FARS, където заедно с изпълнители като 187, Overdoze, Sensei, HOKAYT, DRS, Stick Insect „разцепват“ тишината. В това се уверява и публиката на лайфовете в Търговище, Несебър, Плевен, Варна, Търново и разбира се София.
В края на 2005г. FARS забиват на една сцена с култовите Lords of the Underground.
От общата им работа с търновските 187 се раждат и два клипа – “Recycle” и “Кой те би”.Първият се завърта по музикалните телевизии ,а „Кой те би” става най-гледания бг хип хоп клип за 2006г. в интернет пространството.Същата година в следствие на колаборации с различни артисти се ражда втория проект на FARS – „KrivArt“ – смесица от импровизации, откровена гаменщина и музикални експерименти.
В същото време концертите на групата не секват и през май 2006 взимат участие в международния хип хоп фестивал Meeting of Styles,а малко по-късно подгряват на DAS EFX . 2007 година също се оказва доста успешна за групата – бял свят вижда първият им официален албум „Психопатика, фонетика”.
В албума дейно участие взимат DJ Niky I и 187,а звука е изцяло поверен на DJ Darkstep. Следват концерти на една сцена с Jedi Mind Tricks и Mala Rodriguez.
Румънските фенове на хип-хопа също се докосват до творчеството на FARS. Tова става на концерта им в Букурещ в края на лятото. Завършват годината както подобава – с live-изпълнение на международния сноуборд фест „BigAir” на пл.Батенберг в София.
От началото на 2008г. FARS заедно с DJ Darkstep,Wosh Mc,Logo5 и Ruth полагат основите на ILLMATE Records LTD, като в същото време подготвят новия си четвърти албум.

Дискография:
FARS Cover
FARS - Krivart
FARS - Psihopatika

 
 
Галерия:
DSC_3kj329.jpg DSC_8jjjjjjjjjjjjjjjjjjjj589.jpg DSC_8559-600.jpg DSC_8600-600.jpg IMG_0358-600.jpg